Το τέλειο μαύρισμα ξεκινάει από τα καρότα!
Το τέλειο μαύρισμα ξεκινάει από τα καρότα!
Για την επίτευξη του τέλειου μαυρίσματος σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή. Αντί να επιβαρύνεις τον οργανισμό μου με πολύωρη ηλιοθεραπεία & Solarium βάλε τα καρότα στη διατροφή σου και απέκτησε ένα υγιές μαύρισμα & μία λαμπερή επιδερμίδα!
Η χρήση του καρότου (το οποίο περιέχει καροτένιο) στις καθημερινές διατροφικές επιλογές δίνει τη δυνατότητα στην επιδερμίδα πέρα από το «χρυσαφί» χρώμα , να ενυδατώνεται και να θωρακίζεται από την ηλιακή ακτινοβολία.
Καροτένιο για χρώμα και όχι μόνο
Η απόχρωση του δέρματος καθορίζεται από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι το καροτένιο που λαμβάνουμε από τη διατροφή και o δεύτερος είναι η μελανίνη που εκκρίνεται μέσω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Το καροτένιο δίνει τον χρυσό τόνο στο δέρμα, ενώ η μελανίνη τον πιο σκούρο. Εκτός όμως από το χρώμα της επιδερμίδας, και οι δύο χρωστικές δρουν προστατευτικά. Πιο συγκεκριμένα, καταφέρνουν να «αποκρούσουν» σε ένα βαθμό τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Το καρότο εκτός από το καροτένιο, περιέχει:
Βιταμίνη Α: Η οποία ευνοεί την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία κι ευερέθιστο δέρμα
Βιταμίνη Ε: Απαραίτητη για ένα υγειές μαύρισμα , αποτρέπει την εμφάνιση ραγάδων και μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Τέλος προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος
Βιταμίνη C: Βοηθάει στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της επιδερμίδας και συντελεί στη γρήγορη επούλωση των εγκαυμάτων από τον ήλιο.
Εαν πάλι δε είναι λάτρης του καρότου ή αν ψάχνεις έναν διαφορετικό τρόπο να το καταναλώσεις, πρόσθεσέ το στους χυμούς σου!!
Γλυκίζει και ταιριάζει υπέροχα με πάρα πολλά φρούτα και λαχανικά !
Δες παρακάτω 3 από τις αγαπημένες μας συνταγές για τον αποχυμωτή:
- Καρότο, Μήλο , Πορτοκάλι
Θα χρειαστείς: 2 μέτρια καρότα, 2 πορτοκάλια, 1 μήλο
Πλένεις και καθαρίζεις πολύ καλά όλα τα υλικά, τα κόβεις κομμάτια, τα προσθέτεις στον αποχυμωτή κι απολαμβάνεις αμέσως!
- Καρότο, Παντζάρι, Μήλο
Θα χρειαστείς: 2 μέτρια καρότα, τη ρίζα από 1 ωμό παντζάρι, 2 μήλα κόκκινα
Πλένεις και καθαρίζεις πολύ καλά τα μήλα και τα καρότα. Το παντζάρι, αφού το πλύνεις καλά να φύγουν τα χώματα, το ξεφλουδίζεις και το κόβεις και αυτό κομμάτια. Τα προσθέτεις όλα στον αποχυμωτή κι απολαμβάνεις αμέσως!
- Καρότο, Σέλινο, Μήλο
Θα χρειαστείς: 2 μέτρια καρότα, 2 μήλα κόκκινα,2-5 κοτσάνια από σέλινο.
Πρόσθεσε όσα κοτσάνια σέλινο επιθυμείς. Μπορείς να ξεκινήσεις με 2 για να το δοκιμάσεις και στη συνέχεια να προσθέσεις τα υπόλοιπα. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία όπως και παραπάνω.